0700 19993

на цената на един градски разговор

Дати на пътуване Цена на човек Налични места

Почивка на остров Занзибар с Dary Travel!

Това екзотично кътче, близо до бреговете на Танзания, където водата сякаш е от мляко е известно като островът на подправките. Занзибар е една от перлите на Индийсйия океан. Великолепните бели плажове, сочните тропически плодове, интересната архитектура и гостопримените хора превръщат този остров в едно от най-интересните места на Земята.


1 ДЕН: София - Доха / 06.06.2017 год.

Полет от София за Доха. Излитане в 20:15 ч., кацане в 00:55 ч. (местно време, на следващият ден). 

2 ДЕН: Доха - Занзибар / 07.06.2017 год.

Полет от Доха за Занзибар. Излитане в 08:45 ч., кацане в 16:40 ч. (местно време). Пристигаме  на остров Занзибар, Танзания. Самото му име звучи като топъл вятър и мек пясъчен плаж - това е идеалното място за бягство от цивилизацията. Предстои ви среща с местните ни партньори, които ще ви посрещнат с „Джъмбо, карибу“ (Здравейте, Добре дошли), и ще се погрижат за трансфера до избрания от Вас хотел на брега на Индийския океан. През този ден ще имате свободно време за настаняване, и питие с гледка към тихите тюркоазени океански води. Нощувка.

3 - 8 ДЕН: Занзибар / 08.06 - 13.06.2017 год.

Престоя на острова ще ви даде възможност да усетите райския климат, с който е благословено това място. Хипнотизиращата красота, екзотичните плодове, рифовете богати на корали и тропически риби са прекрасно допълнение, което няма да забравите никога. Желаещите да опознаят културата и да научат повече за историята на този магнетичен остров, предлагаме да се включат към допълнителните ни екскурзии. Те ще ви потопят в традициите, аромата на екзотични подправки, изобилието от морски деликатеси, а на играта на делфините ще се насладите от удобното си място на лодките „ доу“.  

9 ДЕН: Занзибар - Доха / 14.06.2017 год.

За съжаление днес е денят, в който ще си вземем не „ Сбогом“, а „Довиждане“ с това прекрасно място и да обещаем на местните, че ще се върнем. Ще имаме свободно време преди трансфера до летището за полет до Доха. Излитане в 17:40 ч., кацане в 23:20 ч. (местно време).

10 ДЕН: Доха - София / 15.06.2017 год.

Полет от Доха за София. Излитане в 07:05 ч., кацане в 12:05 ч. (местно време). 


Цената включва

  • Самолетен билет София – Занзибар – София;
  • Летищни такси / 206 USD на човек/
  • 7 Нощувки на база All Inclusive; 
  • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро; 
  • Придружител от фирмата партньор

Цената не включва

  • Трансфери летище – хотел – летище в Занзибар / 120 USD
  • Входна виза за Танзания (визата се плаща и получава на място) / 50 USD
  • Допълнителни екскурзии - по желание;
  • Ваксина срещу жълта треска (задължителна) / 45 USD
  • Застраховка "Отмяна на пътуването"


Нагоре

Маршрът: София - Доха - Занзибар - Доха - София


 

Архипелагът Занзибар привлича като магнит туристите от цял свят. Тук има всичко, което пътешественикът свързва с райско кътче - изумрудени води, бял пясък, палми, луксозни хотели на океанския бряг, романтични залези. 
Но най-голямата забележителност на островите са обкръжаващите ги коралови рифове. Разнообразието от морски обитатели поразява въображението, което прави Занзибар най-доброто място за дайвинг не само в Индийския океан, но и в целия свят.
Островният архипелаг е разположен само на 
35 км от източния бряг 
на Танзания. Името на острова е послужило за основа на съвременното название на Танзания - получено от обединението на думите Танганайка и Занзибар. Архипелагът се състои от няколко острова - най-големия Занзибар или Унгуджа (Unguja), остров Пемба и още 50-ина малки островчета в съседство.

Най-разкошните плажове

се намират в източната част на Занзибар. Те са "обточени" от коралов риф, който е невероятно място за дайвинг. Благодарение на разположението на острова крайбрежните води са спокойни, а средногодишната им температура е 27 градуса. Кораловите рифове и техните обитатели - пъстрите екзотични риби, могат да бъдат разгледани от туристите, включили се в подводните експедиции, които туроператорите организират тук. Те са достъпни дори за начинаещи гмуркачи. Срещата с делфини и костенурки допълва невероятното изживяване в дълбините на този подводен свят.
В действителност 

наблюдението на делфини

е зрелище, спиращо дъха. Возейки се на малка лодка, любопитните делфини ще ви обкръжат от всички страни. Ако имате късмет, можете да поплувате с тях рамо до рамо. По размерите възрастните животни надхвърлят 3 метра, а теглото им достига до 350 кг.
Занзибар е познат и като 
Островът на подправките
Над половината от площта му е заета от плантации на карамфил, канела и т.н. За да се запознаят с тази забележителност, туристите могат да се включат в знаменития Тур на подправките (Spice Tour). Той представлява 4-часова екскурзия - посещение на градини, в които се отглеждат всевъзможни традиционни плодове и подправки. Много от тях притежават полезни уникални свойства и се използват ежедневно както в медицината, така и в други сфери. По време на екскурзията всеки може да оцени вкусовите качества на плодовете и подправките. В тура е включено и посещение на руините на замъка Марухуби, построен през 1880-1982 г. и разрушен вследствие на пожара през 1889 г.

Столица на Занзибар 

е разположеният на западния бряг на остров Унгуджа едноименен град, по-известен с названието на стария си център - Стоун Таун (Stone Town). Историята разказва, че мястото на града е избрано лично от султана на Занзибар през 1831 година. Целта на владетеля била да издигне столица на брега на красивия залив. Така за 15 години на мястото на малкото рибарско селище с пришълци от Мозамбик израства каменния 

Стоун Таун

Той е типичен арабски град с тесни, криви улички, в които е лесно да се загубиш, със стари къщи с малки стаички и многобройни джамии. Днес повечето сгради в града са на не по-малко от 100 - 150 години и през това време не са били ремонтирани. На равните им бели стени ярко се открояват дърворезбованите врати. В Стоун Таун има много пазари, откъдето можете да си купите ръчноизработен сувенир за спомен. Единствено в Занзибар се продават 

картините Тинга Тинга

Това са цветни, весели произведения на изкуството, които пресъздават типично африканската атмосфера. Картините се ползват с популярност не само сред чуждестранните туристи, но и в самата Танзания. Затова, ако посетите великолепния остров, не изпускайте възможността да се сдобиете с този необикновен и уникален сувенир.
В Занзибар на разположение на гостите на столицата са няколко музея, джамии и катедрали. 

Домът на чудесата

или Бейт ел Аджаиб е една от най-големите сгради в Стоун Таун. Построена е през 1883 г., в тропически викториански стил, по проект на шотландски минен инженер и по поръчка на султан Баргаш. Домът на чудесата известно време бил резиденция на султана, но през 1896 г. триетажната сграда става обект на британските бомбардировки. Англичаните не искали султан Халид бин Баргаш да седне на трона след смъртта на султан Хамад (1893 - 1896).

В столицата е роден Фреди Меркюри

В центъра на Стоун Таун в непосредствена близост се издигат две забележителни сгради. Едната от тях е родната къща на Фреди Меркюри, вокалиста на британската група "Куин". Знаменитият певец се радва на голяма почит на острова. Улички, корабчета, ресторантчета носят името му. Стените на крайбрежен ресторант, носещ името на вокалиста на "Куин", са отрупани с негови снимки.
Другата известна сграда в Стоун Таун е последната квартира на мисионера и изследовател д-р Дейвид Ливингстън. Той живее тук до момента, когато тръгва на фаталната експедиция край езерото Танганайка, в търсене на изворите на Нил. Той посвещава живота си на Африка, изминавайки предимно пеша над 50 000 км. Неговата цел била разпространението на християнството и унищожаване на търговията с роби по източното крайбрежие, както и изследване на централно-африканските вододели.

Автор: Мария Белчич